Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 09:35

ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 30-6-2020 ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 4-5-2020

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 10 της ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης και δήλωσης των τετραγωνικών μέτρων όλων των ακινήτων στους δήμους μέχρι 30.6.2020.
Πιο συγκεκριμένα, θεσπίστηκε η ακόλουθη διάταξη:«4. Η προθεσμία της παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 4647/2019 (Α’ 204) παρατείνεται από τη λήξη της έως τις 30.6.2020». Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες και των ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ και των ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ακινήτων , κτίσματα (εντός & εκτός οικισμού ), και οικόπεδα, λωρίδες γης, αγροτεμάχια κ.λ.π. ( εντός οικισμού) , να δηλώσουν τα τ.μ. αυτών, μέχρι 30.6.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή δηλώσεων .
Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας –ΤΑΠ καθώς και τα λοιπά τέλη και φόροι των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου, θα υπολογίζονται και θα χρεώνονται ΜΟΝΟ από την 1.1.2020 χωρίς πρόστιμο .

Διευκρινίζεται ότι:
Α. Όσοι από τους πολίτες έχουν ήδη προσέλθει στον Δήμο και έχουν αφήσει α
ντίγραφα των Ε9 τους, για την Δήλωση διαφοράς των τ.μ. των Ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους , ΔΕΝ χρειάζεται να προσέλθουν ξανά.
( Τα στοιχεία για τα Οικόπεδα, θα ληφθούν υπηρεσιακά σύμφωνα με τα Ε9, τα οποία μας έχουν ήδη προσκομιστεί).
Β. Όσοι από τους πολίτες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ καθόλου στον Δήμο για την Δήλωση των τ.μ. των Ηλεκτροδοτούμενων και Μη Ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων

και λοιπών ακινήτων τους, καλούνται να δηλώσουν αυτά μέχρι τις 30.06.2020 , με έναν από τους παρακάτω τρόπους για την αποφυγή συνωστισμού και προστασίας του πολίτη από την πανδημία.

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ:
1. Μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Δήλωσης Ακινήτων της ΚΕΔΕ σε μία από Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις : ypes.gr, mindigital.gr, kedke.gr, gsis.gr, kalymnos.gov.gr)
2. Με αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στα
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
3. Σε Φάκελο Αλληλογραφίας , ο οποίος ή θα αποστέλλετε στον Δήμο ταχυδρομικώς, ή θα τοποθετείται στο «Ειδικό» κουτί το οποίο θα βρίσκεται στην είσοδο του Δήμου, ειδικά για τον σκοπό αυτό καθημερινά από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. .

ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ Τ.Μ ΕΙΝΑΙ:
Oνοματεπώνυμο , Διεύθυνση και Τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του ακινήτου καθώς και

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ Τ.Μ. ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ
- Δήλωση Ε9 του ιδιοκτήτη (Στο Ε9 να αναγράφονται οι παροχές ρεύματος )
- Αντίγραφο Λογαριασμού ρεύματος

ΓΙΑ ΤΑ Τ.Μ. ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ
- Δήλωση Ε9 του ιδιοκτήτη
- Υπεύθυνη Δήλωση ( Το ακίνητο ιδιοκτησίας μου στην περιοχή …..τ.μ. …. είναι Μη Ηλεκτροδοτούμενο κατά την τελευταία 5ετία )
ΓΙΑ ΤΑ Τ.Μ. ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ - ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ- ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ, κ.λ.π. (Τα ΕΚΤΟΣ οικισμού οικόπεδα , αγροτεμάχια κ.α. , δεν υπάγονται σε Τέλος ΤΑΠ)
- Δήλωση Ε9 του ιδιοκτήτη

Για την όποια διευκρίνιση, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Εσόδων 22433-60140 & 22433-60139

Η Προϊσταμένη
Τμήματος Εσόδων Περιουσίας & Ταμείου

Βάλλα Άννα

Διαβάστηκε 1915 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates