Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 13:24

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Καλυμνίων – 2η Διαβούλευση Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Καλύμνου συμπεριλαμβάνεται στους Δήμους της χώρας που αναπτύσσουν Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με στόχο την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας κατοίκων, εργαζομένων  και επισκεπτών και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής εν γένει.

Στην παρούσα φάση ο Δήμος θέτει σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση το όραμα, τις προτεραιότητες και τις εναλλακτικές προτάσεις για την κινητικότητα στην περιοχή της Χώρας και Πόθιας. Οι προτάσεις προέκυψαν έπειτα από την ενδελεχή ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των πολιτών έτσι όπως αυτές καταγράφηκαν στο πλαίσιο της 1ης Διαβούλευσης.

Τα αποτελέσματα της παρούσας 2ης διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη έτσι ώστε να διαμορφωθεί το τελικό Κοινό Όραμα και να επιλεγεί η στρατηγική κατεύθυνση που θα πρέπει να δοθεί στο σχεδιασμό του συστήματος αστικής κινητικότητας με χρονικό ορίζοντα το 2033.

Μπορείτε να δείτε και να ενημερωθείτε για το αρχικό Κοινό Όραμα, τις προτεραιότητες του ΣΒΑΚ και τις  εναλλακτικές προτάσεις στην ξεχωριστή ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για το ΣΒΑΚ:

https://www.kalymnos.gov.gr/el/enimerosi/sxedio-viosimis-astikis-kinitikotitas-kalymnou

Για συμμετοχή στη 2η διαβούλευση κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/61VoDcTHGeafm9Qn8

Σας καλούμε να εκφράσετε τις απόψεις και τα σχόλιά σας καθώς με αυτό τον τρόπο όλοι μαζί συν-σχεδιάζουμε το μέλλον του τόπου μας, συμβάλουμε στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πόλεων μας και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023.

*** Δείτε τις προτάσεις καθώς και μια συνοπτική παρουσίαση, στα συνημμένα αρχεία.

 

                                                         Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστηκε 933 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 13:28