Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 10:48

Δελτίο τύπου σχετικά με θέματα καθαριότητας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 9-4-2020

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σε όλο το φάσμα αυτού που ονομάζουμε «Καθημερινότητα», δίνουν μεγάλη μάχη για να διατηρήσουν το νησί μας καθαρό.

Τις δύσκολες στιγμές που περνάει όλος ο πλανήτης και κατ επέκταση και η πατρίδα μας, το διακύβευμα είναι ένα και μοναδικό. Να κρατήσουμε όρθιες όλες τις Δημόσιες Δομές που εξασφαλίζουν την δημόσια υγεία.

Στον τιτάνιο αγώνα αυτόν, η Υπηρεσία Καθαριότητας, το Τμήμα Πρασίνου, ο Δημοτικός μας Φωτισμός, οι Τεχνικές μας υπηρεσίες, το Τμήμα Προγραμματισμού Καθημερινότητας, βρίσκονται καθημερινά έξω, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό εξυπηρετώντας στις αντίξοες αυτές συνθήκες όλους εσάς, ώστε η Κάλυμνός μας να σταθεί Όρθια και Καθαρή!

Ζητάμε λοιπόν, το αυτονόητο και από εσάς τους χιλιάδες συνδημότες και συνδημότισσες μας, να τηρούνται δηλαδή κανόνες και οδηγίες για όλο αυτό το διάστημα που διαρκεί η καραντίνα.

• Απαγορεύεται από αύριο να αφήνουμε οποιοδήποτε σκουπίδι εκτός κάδου!. Αν ο κάδος της γειτονιάς μας είναι γεμάτος, να κάνουμε τον κόπο να μεταφέρουμε τα απορρίμματα στον αμέσως επόμενο διαθέσιμο.

• Ας μεριμνήσουμε όλοι μας, να κρατάμε τους κάδους απορριμμάτων κλειστούς.


• Όπως έχουμε πολλάκις σημειώσει, τα σκουπίδια μας, να τα κατεβάζουμε στα σημεία εναπόθεσης ΜΟΝΟ κατά τις βραδινές ώρες.

• Τον τελευταίο καιρό, παρατηρήθηκαν απαράδεκτες συμπεριφορές, συνδημότες μας, να τοποθετούν δίπλα σε κάδους, ογκώδη αντικείμενα (Ψυγεία, Πλυντήρια, Καναπέδες, Είδη Υγιεινής). Αποτέλεσμα αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, είναι να απασχολείται το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας για να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, δίχως να είναι στις υποχρεώσεις της.
• Το ίδιο συμβαίνει μάλιστα με μεγάλη ένταση λόγω εποχής και με τα κλαδέματα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να απομακρύνουν όλα αυτά με δικά τους έξοδα.

Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε την Δημόσια Υγεία.

Με ευκαιρία αυτή την δοκιμασία, να αλλάξουμε νοοτροπία και να γίνουμε καλύτεροι.

Μένουμε σπίτι. Για να είμαστε και αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας

Παντελής Ζωϊδης

Διαβάστηκε 764 φορές