Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 14:33

Δελτίο τύπου για ΑΝΕΚ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 5-10-2020

Η Διοίκηση της ΑΝΕΚ, της οποίας είμαι μέλος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της εταιρείας ανταποκρινόμενη σε αίτημα των ξενοδόχων και των ταξιδιωτικών πρακτόρων του νησιού μας, διαμόρφωσε τα δρομολόγια των μικρών της σκαφών σε ανταπόκριση με τις πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο της Κω, ώστε να μην υπάρχει χρόνος αναμονής των επισκεπτών μας στο Μαστιχάρι.
Η αντίληψή μας ήταν ότι θα έπρεπε πάση θυσία να κρατήσουμε το νησί μας ανοικτό, όχι τόσο γιατί περιμέναμε πολλές αφίξεις, όσο γιατί θα έπρεπε να δώσουμε το μήνυμα στους ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού ότι η Κάλυμνος ούσα καθαρή από κρούσματα κορωνοϊού μπορούσε να τους υποδεχτεί και επιπλέον να προετοιμάσουμε το έδαφος για την επόμενη χρονιά.
Μ' αυτό το πνεύμα καθιερώσαμε ένα επιπλέον δρομολόγιο πολύ αργά το βράδυ (με αναχώρηση από Μαστιχάρι 11:30) με την ελπίδα να μη διανυκτερεύει κανείς τουρίστας με προορισμό την Κάλυμνο στην Κω. Το δρομολόγιο αυτό εμφάνιζε μηδαμινή έως ανύπαρκτη κίνηση καθώς μεταφέραμε 3 έως 5 επιβάτες κατά μέσο όρο που στην πλειονότητά τους ήταν Καλύμνιοι.
Όλο τον Σεπτέμβριο η κίνηση επιβατών από την Κω στο σύνολο των δρομολογίων εμφάνιζε σταθερή μείωση και το βραδινό δρομολόγιο γινόταν με 1-2 επιβάτες. Με αυτά τα δεδομένα θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε μείωση των δρομολογίων καθώς είχε ήδη ματαιωθεί και το αναρριχητικό φεστιβάλ.
Σε συνεννόηση και πάλι με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ρυθμίσαμε το βραδινό δρομολόγιο να αναχωρεί από την Κω στις 10 το βράδυ και ιδιαίτερα την Παρασκευή και το Σάββατο πήραμε έγκριση από το Υπουργείο να αναχωρούμε ανεξαρτήτως ώρας αναμένοντας την τελευταία διεθνή πτήση.
Δυστυχώς προχθές έμειναν εκτός επιβίβασης 15 τουρίστες εξαιτίας της μη προβλέψιμης άφιξης 35 αθλητών-επιβατών κάτι που δε θα μπορούσαμε να προβλέψουμε. Παρ' όλο που ήταν ήδη αργά ήρθαμε σε επαφή με το Υπουργείο για να πάρουμε έγκριση για επιπλέον δρομολόγιο. Όμως ειδοποιηθήκαμε ότι οι επισκέπτες αυτοί είχαν ήδη καταλύσει σε ξενοδοχεία της Κω και έτσι ματαιώσαμε το δρομολόγιο αυτό.
Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν. Η ΑΝΕΚ, παρόλη την δεινή οικονομική της κατάσταση ως κύριο γνώμονά της έχει το συμφέρον του νησιού και των κατοίκων του. Αυτό έκανε και αυτό θα κάνει πάντα.
Όσον αφορά το ότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας δεν εμφανίζεται η νέα διοίκηση αυτό το θεωρούμε ήσσονος σημασίας, με το δεδομένο ότι διαμορφώνουμε τη νέα ιστοσελίδα, διότι θα υπάρξουν νέες εφαρμογές οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλύτερη λειτουργία της ( online έκδοση εισιτηρίων, εκπτωτική κάρτα κλπ).
Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης

Διαβάστηκε 514 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates