Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 12:27

Δελτίο τύπου σχετικά με το ταξίδι στην Αυστραλία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 29-5-2015

ΠΡΟΣ:

ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Υπ΄ όψιν κου  Αντ. Μιαούδη

Κοιν/ση  :

1. Πρόεδρο Καλυμνιακής Αδελφότητας κο Ιω. Χαλίκο

2. ΜΜΕ

Κύριε Μιαούδη

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το επικείμενο ταξίδι αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου στην πόλη του Ντάργουιν και τη δική σας σχετική ανταπόκριση, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

.

 

Η αρχική πρόσκληση της Καλυμνιακής αδελφότητας του Ντάργουιν, απευθυνόταν στο Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  και τους αρχηγούς των αντιπολιτεύσεων, τους οποίους και προσκαλούσατε στο Καλύμνικο γλέντι-γιορτή, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6-7 Ιουνίου. 

Η απάντησή μας, η οποία σας κοινοποιήθηκε στις 15-5-2015 (απ.πρωτ.9304) ανέφερε συγκεκριμένα, ότι λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας από πλευράς μου και των κρίσιμων θεμάτων που χειριζόμαστε στην παρούσα φάση, ήταν πρακτικά αδύνατη η φυσική μου παρουσία σε αυτό το ταξίδι. Σας επισημαίναμε όμως παράλληλα, ότι ο Δήμος Καλύμνου θα εκπροσωπείτο επίσημα από τους δυο αντιδημάρχους κ.κ. Ρήγα Μικέ και Ζαϊρη Κων/νο.  

Πέραν αυτών όμως, ενημερωθήκαμε για μια ανεξήγητη και απρόσμενη εμπλοκή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί από πλευράς σας πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Δήμος εκπροσωπείται από τους κους Ιω. Μαστροκούκο, Γ. Μαύρο και Σ. Χούλλη.

Σε προφορική μας επικοινωνία μαζί σας, σας επισημάνθηκε το γεγονός αυτό και ζητήθηκε από εσάς το αυτονόητο, να τροποποιηθεί δηλ. το πρόγραμμα μόνο ως προς την αναφορά της εκπροσώπησης του Δήμου μας, από εμένα πλέον τον ίδιο, καθώς έχοντας κάθε διάθεση να υπερβώ τα όποια εμπόδια, είχα προσωπικά αποφασίσει να τιμήσω τους συμπατριώτες μας, συνοδευόμενος και από συνεργάτες μου. Για τον λόγο αυτό, ελήφθη και σχετική νέα απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου (αρ. αποφ. 148) στις 27/5/2015.

 Ωστόσο, κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο καθώς η δική σας απάντηση, όπως και του κου προέδρου την οποία μας διαβιβάσατε, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι οποιαδήποτε τροποποίηση είναι αδύνατη και ότι η αποστολή του δημοτικού συμβουλίου -αποτελούμενη μόνο από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης- «θα τύχει της ίδιας τιμής και σημασίας» .

Θα θέλαμε λοιπόν να σας τονίσουμε στο σημείο αυτό, αφού αντιπαρέλθουμε την απαξιωτική στάση σας προς το θεσμό του Δημάρχου, ότι ο Δήμος Καλύμνου εκπροσωπείται επίσημα μόνο από τον ίδιο τον Δήμαρχο ή από τους αντιδημάρχους-αναπληρωτές του ιδίου. Ως εκ τούτου, η αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία τελικά θα επισκεφθεί το Ντάργουιν, δεν έχει καμία εξουσιοδότηση επίσημης εκπροσώπησης του Δημάρχου της Καλύμνου, στις επαφές με επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, όπως διαπιστώνουμε ότι περιλαμβάνετε στο πρόγραμμα το οποίο διαμορφώσατε, παρά μόνο στο γλέντι της 6ης -7ης Ιουνίου .

 Tέλος, ελπίζουμε σε μια περισσότερο υπεύθυνη και θετική εκ μέρους σας στάση στο μέλλον, η οποία θα προσβλέπει επί της ουσίας στην σφυρηλάτηση ισχυρών δεσμών ανάμεσα στους ομογενείς και το νησί μας.                                                 

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

Διαβάστηκε 1248 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 12:23

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates