Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 11:21

Αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην Κάλυμνο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 30.06.2021

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Καλύμνιων δια του Δημάρχου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη μετά την απόφαση αρ.215/2020 της Οικονομικής Επιτροπής  υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με το Εθνικο και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με το τμήμα Δυναμικής , Τεκτονικής , Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο οποίο προΐστανται ο κ. Ευθύμης Λέκκας.

Σε συνέχεια αυτής της υπογραφής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην νήσο Κάλυμνο μετά την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων που είχαν παύσει λόγω πανδημίας.

Ειδικότερα από τις 11 έως 14 Ιουνίου ο Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Τηλεανίχνευσης & Μορφοτεκτονικής Εμμανουήλ Βασιλάκης, μαζί με πολυμελή ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφτηκαν το νησί προκειμένου να εκκινήσουν τις πρώτες ερευνητικές εργασίες πεδίου και να προγραμματιστούν τα επόμενα στάδια της μελέτης.

Στις 24 με 28 Ιουνίου, μία δεύτερη ομάδα συνεργατών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή Γεωτεκτονικής - Μικροτεκτονικής και Γεωλογικής Χαρτογράφησης, κ. Κωνσταντίνο Σούκη, πραγματοποίησαν γεωλογική και υδρογεωλογική έρευνα πεδίου, στα πλαίσια του εν λόγω Εφαρμοσμένου Ερευνητικού Προγράμματος.

Τέλος, έχει προγραμματιστεί από τις 16 έως 22 Ιουλίου, να συνεχιστεί η επιτόπια έρευνα, στον τομέα της Βραχομηχανικής και μελέτης Καταπτώσεων, με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Ευθύμη Λέκκα.

Η ερευνητικές διαδικασίες πεδίου θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβρη και η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2021.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Διαβάστηκε 703 φορές

Σχετικά Άρθρα