Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 10:37

Δελτίο τύπου σχετικά με συνέδριο ιατρικής βουνού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 5-6-2015

Σε απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Kalymnos News» (Kalymnos-news.gr), με τίτλο «Έκθετη η Δημοτική Αρχή Καλύμνου από το φιάσκο του Συνεδρίου Ιατρικής Βουνού», που δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουνίου 2015, η Δημοτική Αρχή έχει να δηλώσει τα παρακάτω.

.

 

Καταρχήν, το συνεδρίου ιατρικής βουνού διεξήχθη κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Σε αυτό συμμετείχαν μέλη της Ιατρικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, τα οποία τυγχάνει να είναι διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της ιατρικής έρευνας, που συνεργάζονται με κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και προσφέρουν πλούσιο ερευνητικό (και όχι μόνο) έργο. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου (Κυριακή 31 Μαΐου 2015) περιελάμβανε παρουσιάσεις με ποικίλη θεματολογία, όπως μετρήσεις δύναμης σε αναρριχητές, αποστολές σε διάσημες κορυφές του κόσμου, χρήση φαρμάκων στο βουνό, αθλητικές δραστηριότητες στο βουνό για άτομα με προβλήματα υγείας κλπ. Επιπλέον, τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής παρέδωσαν σεμινάρια πρώτων βοηθειών (Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015), μεταφέροντας πολύτιμη και απαραίτητη τεχνογνωσία στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης του νησιού.

Η Δημοτική Αρχή, με τη διεξαγωγή του συνεδρίου αυτού, έδειξε έμπρακτα ότι θεωρεί το θέμα της ασφάλειας στην αναρρίχηση ως στρατηγική της προτεραιότητα και ουσιαστική επιλογή, για την περαιτέρω ανάπτυξη της Καλύμνου, ως ασφαλούς αναρριχητικού προορισμού.

 Οπότε είναι καλό, οι όποιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση να μην υποβιβάζονται με ανακρίβειες και κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση, ειδικά από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των οποίων ο βασικός  ρόλος θα πρέπει να είναι η έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

*** Διαθέσιμο επιπλέον πληροφοριακό υλικό σχετικά με το συνέδριο, υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (www.kalymnos-isl.gr). 

Διαβάστηκε 1244 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 13:55

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates