Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 14:13

Δελτίο τύπου για Λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου Ψερίμου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 8-6-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας, στις οποίες σας εκθέσαμε τα πιεστικά ζητήματα που υφίστανται, σχετικά με την υποστελέχωση και τη λειτουργία των ιατρείων και εργαστηρίων του Νοσοκομείου Καλύμνου, επανερχόμαστε με ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο θέμα.

.

 

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο θέμα της λειτουργίας του Περιφερειακού ιατρείου Ψερίμου. Η Ψέριμος είναι μια νησίδα στην διοικητική επικράτεια του δήμου της Καλύμνου, με –λιγοστό- πληθυσμό που κατοικεί –ωστόσο- μόνιμα στο νησί, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Λόγω δε του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και των παραλιών που διαθέτει, η Ψέριμος γίνεται πόλος έλξης πολλών τουριστικών σκαφών αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της να φθάνει το καλοκαίρι ακόμα και τους 1.000 επισκέπτες ημερησίως. 

Όπως αντιλαμβάνεσθε, είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι ανάγκες ιατρικής κάλυψης του νησιού, γεγονός όμως που δυστυχώς δεν συμβαίνει λόγω της μη στελέχωσης του ήδη υπάρχοντος σύγχρονου και έτοιμου προς χρήση  Περιφερειακού ιατρείου.

Έχοντας λοιπόν υπ΄ όψιν το -υπό ψήφιση- Νομοσχέδιο, με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σε στρατεύσιμους γιατρούς να κάνουν το αγροτικό τους καθώς υπηρετούν, σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε και το νησί της Ψερίμου στο σχεδιασμό σας αυτό, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Παρακαλούμε επίσης να λάβετε υπ όψιν, την ευαίσθητη γεωπολιτική θέση του ακριτικού μας αυτού νησιού (πλησίον της νησίδας ΙΜΙΑ), του οποίου τους κατοίκους επιβάλλεται να ενισχύσουμε έμπρακτα παρέχοντας κίνητρα και συνθήκες κατάλληλες, ώστε  να ενισχυθεί η παρουσία τους σε αυτό και να αποφευχθεί η ερημοποίησή του.

Επικαλούμαστε την ευαισθησία σας στα θέματα που αφορούν την υγεία, ιδιαιτέρως σε μια ευαίσθητη και ειδική υγειονομική περιφέρεια όπως είναι η δική μας, με όλα τα γνωστά ζητήματα που ανακύπτουν από τη νησιωτικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Προσβλέποντας στη θετική σας ανταπόκριση,

                                                       

Με εκτίμηση

Ιωάννης Αντ. Γαλουζής 

Δήμαρχος  Καλυμνίων

Διαβάστηκε 1248 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates