Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 10:15

Συμμετοχή του Δήμου Καλυμνίων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ορίζοντας 2020

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 15-06-2015

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας, με τίτλο «Ορίζοντας 2020», βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί μας,  ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς της Αγγλίας, με επικεφαλής τον κο Διον. Δουρούμη.

.

 

Το πρόγραμμα αυτό, είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας, με σχεδόν 80 δις ευρώ χρηματοδότηση και διάρκεια 7 χρόνια. Στόχος του είναι να προάγει την καινοτομία, διασφαλίζοντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Στο πρόγραμμα δύνανται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις και οργανισμοί, ενώ οι προτάσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται απευθείας στις Βρυξέλλες και τα έργα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενα.

Κατόπιν των σχετικών πρώτων επαφών, εκ μέρους του Δήμου μας με τα μέλη  της συγκεκριμένης ερευνητικής ομάδας, προέκυψε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε τομείς όπως:

• Φράγματα/λιμνοδεξαμενές και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων (π.χ. βρόχινο νερό)

• Θέματα υγείας και καινοτομία

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας, τα μέλη της ομάδας, θα διερευνήσουν από κοινού με τη δημοτική αρχή, σχετικά έργα και δράσεις, τα οποία  μπορούν να υποβληθούν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.

Η ερευνητική ομάδα, θα παρουσιάσει τη γενικότερη φιλοσοφία και τους σκοπούς του προγράμματος, στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί απόψε Δευτέρα 15/6/2015.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Διαβάστηκε 1345 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 13:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates