Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 14:53

Συζήτηση για τη Χωροταξική και Πολεοδομική μεταρρύθμιση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συζήτηση  -στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καλύμνου της 19ης/12/2015- εν όψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου, που αφορά τη Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση.

.

 

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του δημάρχου κου Ιω. Γαλουζή, η αρχιτέκτονας κα Διακοσταματίου Ειρήνη, ως υπεύθυνη για τους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε αναφορικά με το θέμα των πολεοδομικών ρυθμίσεων, που αφορούν το νησί μας, επιτεύχθηκε να γίνουν δεκτές κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι προτάσεις του Δήμου μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατόπιν και της σχετικής εισήγησης του ΤΕΕ, Καλύμνου.

  Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας εκ μέρους του δήμου της Καλύμνου,  διασφαλίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  να ληφθούν υπ όψιν οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες του νησιού μας, εν όψει του προγράμματος εκπόνησης μελετών για τη «θεσμοθέτηση μορφολογικών κανόνων για  τη δόμηση  και  την  αρχιτεκτονική  στους  μικρούς  οικισμούς  της  χώρας  και στον πέριξ αυτών χώρο», το οποίο έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους 2011.  

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αναρτηθεί  από τις 4.11.2015 στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, το οποίο  και βρίσκεται  σε  διαδικασία  διαβούλευσης.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Διαβάστηκε 1223 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 14:29

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates