Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 13:44

Σύσκεψη για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 15-3-2016

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15/3/2016 στην αίθουσα συσκέψεων του Δημοτικού μεγάρου και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του δημάρχου κου Ιω. Γαλουζή, η προγραμματισμένη -σε μηνιαία βάση-σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την αποτελεσματικότερη  διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στο νησί μας.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης κος Παϊσιος, ο Λιμενάρχης Καλύμνου, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου του Νοσοκομείου Καλύμνου καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος, μέλη της τοπικής Ομάδας Στήριξης Προσφύγων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κος δήμαρχος, ενημέρωσε τους παριστάμενους σχετικά με την δυνατότητα ένταξης στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, της επισκευής του κτιρίου των πρώην σφαγείων με αντίστοιχη χρηματοδότηση . 

Στη συζήτηση που ακολούθησε εξετάστηκε το θέμα της ενίσχυσης με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού, κέντρων φιλοξενίας ανά την Επικράτεια, στα οποία παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες, λόγω των νέων δεδομένων που υπαγορεύουν πλέον την παρατεταμένη παραμονή των προσφύγων-μεταναστών στη χώρα μας.

 Τέθηκαν επίσης ζητήματα συντονισμού, καλύτερης οργάνωσης και διαχείρισης των εισροών στο νησί μας, όσον  φορά κυρίως την καταμέτρηση και ταυτοποίησή τους καθώς και η αναγκαιότητα φύλαξης των χώρων φιλοξενίας .

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Διαβάστηκε 1042 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 14:36

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates