Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 12:38

Σχετικά με την αναγνώριση του φυσικού πόρου των Θερμοπηγών της Καλύμνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 26-4-2016

H απόφαση αναγνώρισης του φυσικού πόρου από τις Θερμοπηγές της Καλύμνου, ως ιαματικού, με την πρόσφατη δημοσίευση του ΦΕΚ 1113/19-4-2016, αποτελεί ασφαλώς μια προσπάθεια χρόνων, η οποία τελεσφόρησε με τρόπο απόλυτα θετικό για το νησί  μας. 

 

Ωστόσο, την πατρότητα της έσπευσε εναγωνίως να διεκδικήσει με δελτίο τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής» αναφέροντας, ότι οι δικές του προσπάθειες ξεκίνησαν το 2012 για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, με αποτέλεσμα να κατατεθεί πλήρης φάκελος για την αναγνώρισή τους στις 7/8/2014.

Παρόλα αυτά, όπως προκύπτει από την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής, ο υποβληθείς φάκελος στις 7/8/2014 παρουσίαζε ουσιώδεις ελλείψεις καθώς δεν περιελάμβανε πρόσφατες μικροβιολογικές αναλύσεις και ως εκ τούτου «δεν ήταν δυνατόν να προβεί η εν λόγω επιτροπή σε γνωμοδότηση αναγνώρισης του φυσικού πόρου ως ιαματικού και ο φάκελος παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση»..

Η επίσημη πιστοποίηση λοιπόν των ιαματικών πηγών της Καλύμνου, ήρθε  όταν στις 17/8/2015 εστάλησαν -από τη Δημαρχία Γαλουζή πλέον - σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή τα τοπογραφικά της περιοχής καθώς και οι επικαιροποιημένες μικροβιολογικές αναλύσεις, οι οποίες ήταν καθαρές.

Ο καθένας μπορεί πλέον να βγάλει τα συμπεράσματά του, σχετικά με το  ποιός έχει τη δυνατότητα να φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα και ποιός πελαγοδρομεί σε ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς καμία ουσία .

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Διαβάστηκε 1256 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 14:37

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates