Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 09:24

Επίσκεψη του Δημάρχου Καλυμνίων στην οικία του Κυβερνήτη της Β.Ε. της Αυστραλίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ντάργουιν, 14-6-2016

Στις 14 Ιουνίου 2016, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, μετά από πρόσκληση του Κυβερνήτη της Β.Ε. της Αυστραλίας (Administrator of the Northern Territory), κύριου John Hardy, είχε συνάντηση μαζί του στην οικία του. Το γεγονός θεωρείται ιδιαίτερα τιμητικό καθώς ο Κυβερνήτης αποτελεί ανώτατο διοικητικό όργανο της περιοχής και δε συνηθίζεται να δέχεται επισκέψεις, πέρα από βασιλικά πρόσωπα, ανώτατους αξιωματούχους και κυβερνητικούς εκπρόσωπους.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος, κύριος Ανοικτομάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Ψαράς καθώς και η γυναίκα του Δημάρχου Καλυμνίων, κυρία Λογιωτάτου. Μετά από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για φλέγοντα ζητήματα όπως το προσφυγικό, έγινε ξενάγηση στην οικία του Κυβερνήτη (όπου διαμένει και η Βασίλισσα της Αγγλίας όταν επισκέπτεται την περιοχή) και ανταλλαγή δώρων.

*** Ο Κυβερνήτης της Β.Ε. της Αυστραλίας αποτελεί θεσμικά εκπρόσωπο του Στέμματος με ιδιαίτερα σημαντικά καθήκοντα όπως το να ορίζει υπουργούς, να υπογράφει τους νόμους που προτείνονται από το νομοθετικό σώμα κλπ (ο ρόλος του είναι παρόμοιος με αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας)

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

 

Φωτο : 

Από αριστερά προς τα δεξιά: ο Κυβερνήτης, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλυμνίων, στέλεχος του στρατού, η γυναίκα του Δημάρχου Καλυμνίων, η γυναίκα του Κυβερνήτη και ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος (Φώτο 1)

Διαβάστηκε 996 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 10:11

Σχετικά Άρθρα