Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 13:23

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο θερινό σχολείο προηγμένων εννοιών Φυσικής Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 31-8-2016

Ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 30.08.2016 το δεύτερο θερινό σχολείο προηγμένων εννοιών Φυσικής. Το σχολείο άρχισε τις εργασίες του το Σάββατο  27.08.2016 και το παρακολούθησαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων από Κάλυμνο και Κω. Δίδαξαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, ερευνητές και καθηγητές  όπως ο κος Διονύσιος Σιμόπουλος (επίτιμος διευθυντής Ευγενιδείου πλανηταρίου) ,ο  κος  Θεόδωρος Γέραλης (ερευνητής στο Δημόκριτο), ο κος Δημήτριος  Χελιώτης (αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) ,ο κος Γιάννης Παπαδάκης (υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε  Κω)  και ο κος  Διονύσιος  Τρικοίλης  (φυσικός στο 1ο ΓΕ.Λ Καλύμνου). Την έναρξη των  μαθημάτων χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής.

 Στα πλαίσια του θερινού σχολείου την Κυριακή 28.08.2016 πραγματοποιήθηκε  ομιλία του κου Σιμόπουλου στο Αναγνωστήριο Καλύμνου με θέμα :Ψίθυροι … από το Σύμπαν. Μετά την ομιλία έγινε παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια από τον  Όμιλο Φίλων της Αστρονομίας Κω.

Θερμές ευχαριστίες στην Α.Ν.Ε.Κ  για τη διάθεση δωρεά εισιτηρίων  καθώς και στην επιχείρηση των αδελφών Γεωργίου & Γιάννη Μαρίνου για την υποστήριξη του εγχειρήματος.

 

Για τη  Δημοτική  Επιτροπή  Παιδείας

Ο  πρόεδρος 

Ποθητός   Νικ.  Μαγκούλιας

 

Διαβάστηκε 1126 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 13:32

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates