Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 11:32

Συναντήσεις του Δημάρχου Καλυμνίων κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του στην Αθήνα στις 4 και 5-9-2016 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 6-9-2016

Σειρά  συναντήσεων για θέματα της Καλύμνου, είχε ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του στην Αθήνα στις 4&5-9-2016, στο οποίο συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και Αντιδήμαρχο κο Σακ. Τηλιακό και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κο Μελά Γιώργο.

 Ο κος Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητής Ανασυγκρότησης κο Παν. Κουρουμπλή, (φωτο 1) προκειμένου να του θέσει υπ΄ όψιν τα πιεστικά ζητήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, για τα οποία άλλωστε έχει προηγηθεί και σχετική αλληλογραφία προς όλα τα στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμοδίων Υπουργείων. 

Ο κος Δήμαρχος υπενθύμισε στον κ. Υπουργό το αίτημα του Δήμου της Καλύμνου για προκήρυξη 10 μονίμων θέσεων επιστημονικού προσωπικού για τη στελέχωση των τεχνικών -κυρίως- υπηρεσιών καθώς και προσωπικού για τη στελέχωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαραχτήρα. Έλαβε δε τη δέσμευση του κ. Υπουργού για ικανοποίηση του αιτήματος αυτού το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης τέθηκε από τον κο Δήμαρχο το θέμα του Καταδυτικού Πάρκου της Καλύμνου και των απαραίτητων ρυθμίσεων, οι οποίες θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα με σχετική τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γεν. Διευθυντή της ΕΥΔΑΠ κο Πέτρο Ματσούκη και στελέχη της επιχείρησης, παρόντων του κου Γ. Μελά και Σακ. Τηλιακού, (Φωτο 2) για την αναζήτηση και προώθηση τρόπων συνεργασίας και στήριξης της ΔΕΥΑ Καλύμνου. 

Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, πρόκειται να επισκεφθεί το νησί μας, εξειδικευμένο επιστημονικό κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πεδίο συνεργασίας και να προωθηθούν οι ανάλογες προγραμματικές συμβάσεις.

Σε συνάντηση που ακολούθησε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όπου παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου κος Σακ. Τηλιακός,  με τον Γεν. Γραμμ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κο Χρ.  Λαμπρίδη καθώς και  υπηρεσιακά στελέχη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διαχείριση-νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών της χερσαίας ζώνης του νησιού μας, γεγονός που έχει δημιουργήσει τελευταία, σημαντική κοινωνική αναστάτωση στο χώρο των επαγγελματιών της παραλιακής ζώνης. Στο θέμα αυτό επιδιώκεται να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας αλλά και της διαφύλαξης των συμφερόντων των επαγγελματιών του νησιού μας. 

Τέλος, ο κος Δήμαρχος συναντήθηκε –από κοινού με τον πρόεδρο και  μέλη του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου κο Μαν. Κουλλιά- με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) κο Γ. Τριανταφύλλη . Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία και διαχείριση της ιχθυόσκαλας Καλύμνου, καθώς και την ίδρυση Αγοράς Πρωτογενών Προϊόντων στο νησί μας. 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

 

Διαβάστηκε 1342 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates