Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 13:50

Ενημέρωση για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα - δημιουργία Κέντρου Κοινότητας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 20-9-2016

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι έχουν εγκριθεί για το Δήμο της Καλύμνου 34 θέσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Τα νέα προγράμματα είναι οχτάμηνης διάρκειας και απευθύνονται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους, ενώ στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, την προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο μέσω της σύζευξης παραγωγικών ικανοτήτων και ανέργων καθώς και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

 Οι διαδικασίες χαρτογράφησης των αναγκών του Δήμου της Καλύμνου καθώς και αντιστοίχισης τους και επιλογής των σχετικών ειδικοτήτων, θα γίνουν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας.

Επίσης, ο Δήμος μας πέτυχε την ένταξή του στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για την δημιουργία Κέντρου Κοινότητας, στο πλαίσιο των δράσεων βελτίωσης των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών, με φορέα την Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Η δράση αυτή στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης, καθώς και στη βελτίωση των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών. Προτεραιότητά του αποτελεί η βελτίωση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτές βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης αυτής και λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, το οποίο θα στεγασθεί στο ισόγειο του ΚΑΠΗ, προβλέπεται να προσληφθεί ειδικό επιστημονικό προσωπικό ( δύο κοινωνικοί λειτουργοί και ένας ψυχολόγος Π.Ε.).

Τέλος, ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι εγκρίθηκε η πρόσληψη (3) τριών ατόμων στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.  

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, θα προσληφθούν 1 βρεφονηπιοκόμος ΤΕ 9  1 βοηθός βρεφοκόμος ΔΕ, και 1 μάγειρας για τη στελέχωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Καλυμνίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ.3 και παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 για χρονικό διάστημα έως ένα έτος.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

 

Διαβάστηκε 1269 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates