• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Έναρξη των εργασιών στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νησιών του Αιγαίου», με συμμετοχή του Δήμου Καλυμνίων
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 12:27

Έναρξη των εργασιών στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νησιών του Αιγαίου», με συμμετοχή του Δήμου Καλυμνίων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Κάλυμνος, 3-10-2016

 Άρχισε σήμερα η  υλοποίηση των εργασιών  στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νησιών του Αιγαίου», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας .

 

Στη συγκεκριμένη πράξη συμμετέχει το Τμήμα Επιστημών Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου -ως φορέας υλοποίησης- και ως εταίροι ο Δήμος Καλύμνου, οι Δήμοι Λέσβου, Χίου, Θήρας, Αγαθονησίου, Χάλκης καθώς και το Διεθνές Κέντρο Κλιματικών και Περιβαλλοντικών Ερευνών (CICERO) από τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη αυτή πράξη, ο Δήμος μας θα παραδώσει στην ερευνητική ομάδα πιθανά παλαιότερα δεδομένα, που έχουν σχέση με την διάβρωση των ελεγχομένων περιοχών, θα εξασφαλίσει την πρόσβαση στη περιοχή των ειδικών μελετητών και θα συνδράμει την ομάδα μελέτης με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο της.

Από τη συμμετοχή του Δήμου μας στην πράξη,  δεν υφίσταται οικονομική επιβάρυνση, δεδομένου ότι οι δαπάνες της καλύπτονται κατά 100% από το πρόγραμμα, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.

Οι εργασίες αφορούν -για το νησί μας- την παραλία του Μασουριού και είναι σε εξέλιξη, από ειδικό τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που βρίσκεται ήδη στην Κάλυμνο.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Διαβάστηκε 1027 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates