• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Συναντήσεις του Δημάρχου Καλυμνίων κου Ιωάννη Γαλουζή σχετικά με το θέμα των στεγάστρων της παραλιακής ζώνης και της επιβολής προστίμων
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 11:57

Συναντήσεις του Δημάρχου Καλυμνίων κου Ιωάννη Γαλουζή σχετικά με το θέμα των στεγάστρων της παραλιακής ζώνης και της επιβολής προστίμων Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 11-11-2016

Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις του Δημάρχου κου Ιω. Γαλουζή στο πλαίσιο της μετάβασής του στην Αθήνα στις 8-10 Νοεμβρίου.


Ο κος δήμαρχος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία των αντιπολιτεύσεων του δημοτικού συμβουλίου καθώς και από εκπρόσωπο των καταστηματαρχών του νησιού, είχε συναντήσεις με τον νέο Υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Δωδεκανήσου κο Νεκτ. Σαντορινιό, στο Υ.Ε.Ν., παρουσία του βουλευτή του Νομού μας κου Ηλία Καματερού καθώς και υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπ. Οικονομικών .
Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα που έχει προκύψει με τη νομιμότητα των στεγάστρων της παραλιακής ζώνης του νησιού μας καθώς και η επιβολή προστίμων, που προβληματίζει έντονα τον τελευταίο καιρό τους επιχειρηματίες συμπατριώτες μας.
Ως βέλτιστη λύση προκρίθηκε η αντιμετώπιση του ζητήματος στη βάση της νομιμότητας, μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα προωθηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από πλευράς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας .
Το εξειδικευμένο ζήτημα των στεγάστρων θα αντιμετωπισθεί μέσα από τη σύνταξη μιας συνολικής μελέτης ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του νησιού, η οποία θα συνταχθεί άμεσα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλύμνου και θα τεθεί σε εφαρμογή στο συντομότερο δυνατό.
Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στο σημείο αυτό θεωρείται, η παράταση χρόνου που πρόκειται να δοθεί, από πλευράς των ελεγκτικών μηχανισμών, έως ότου ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί η μελέτη ανάπλασης και το «πάγωμα» στην επιβολή των δυσβάσταχτων προστίμων στους καταστηματάρχες του νησιού μας.
Τέλος, αναφορικά με τα πρόστιμα, που έχουν ήδη επιβληθεί, υπογραμμίστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες , ότι οι καταστηματάρχες έχουν δικαίωμα άσκησης προσφυγών, οι οποίες θα εξεταστούν στη βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.


Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Διαβάστηκε 1387 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 12:10

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates