• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Μήνυμα Δημάρχου Καλυμνίων, κου Ιωάννη Γαλουζή, για την ημέρα εορτασμού της μνήμης από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 09:13

Μήνυμα Δημάρχου Καλυμνίων, κου Ιωάννη Γαλουζή, για την ημέρα εορτασμού της μνήμης από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 17-11-2016

Η ημέρα εορτασμού της μνήμης από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως είναι η σημερινή, δεν είναι μια μέρα που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται επετειακά ή ακόμα και «μουσειακά».


Αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, μιας ιστορίας που διαχρονικά έχει επισφραγιστεί από αγώνες για Ελευθερία, για Εθνική ανεξαρτησία, για Δημοκρατία.
Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο αγώνα, καθώς και τα πανανθρώπινα μηνύματα που απορρέουν από τη φοιτητική εξέγερση ενάντια στη δικτατορία, αποτελεί και θα πρέπει να αποτελεί για όλους εμάς ένα διαρκές παράδειγμα διεκδίκησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Δικαιώματα ατομικά και συλλογικά, δικαιώματα σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους ανεξάρτητα από χρώμα-θρησκεία-εθνικότητα. Δικαιώματα αυτοδιάθεσης των ατόμων και των λαών και δημοκρατικής διακυβέρνησης των κρατών με σεβασμό στην ατομική έκφραση και την ανθρώπινη υπόσταση.
Το Πολυτεχνείο πρέπει να υπενθυμίζει στο σύγχρονο άνθρωπο, τον τόσο δοκιμαζόμενο από τις καθημερινές δυσχέρειες, τη δύναμη που κατέχουν οι λαοί -μέσα από τη συλλογική τους έκφραση- στο να αντιστέκονται και να ανατρέπουν δυνάμεις επιβολής, από όπου και αν αυτές προέρχονται, καθορίζοντας οι ίδιοι και διαμορφώνοντας το μέλλον τους.
Ας είναι λοιπόν η σημερινή ημέρα εορτασμού της 43ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μια αφορμή για περισυλλογή και συνειδητοποίηση από όλους μας, των προκλήσεων που ανοίγονται καθημερινά μπροστά μας και οι οποίες απαιτούν να αρθούμε -ατομικά και συλλογικά- στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

Διαβάστηκε 1036 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates