Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 14:44

Σχετικά με την έναρξη διαδικασιών υποβολής δηλώσεων περιουσίας και καταγραφής στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 13-7-2018

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, σχετικά με την έναρξη διαδικασιών υποβολής δηλώσεων περιουσίας και καταγραφής στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Οι εκπρόσωποι της Εταιρίας Εθνικό Κτηματολόγιο κύριοι Χ. Καραγεωργόπουλος τοπογράφος και Σπ. Μαρώτης νομικός σύμβουλος έδωσαν τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Η υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για νομικά και φυσικά πρόσωπα, που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα και αγροτεμάχια, καθώς με τον τρόπο αυτόν κατοχυρώνεται η ιδιοκτησία τους.
Το διάστημα υποβολής των δηλώσεων θα είναι από τον Οκτώβριο 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού, και μέχρι τον Απρίλιο του 2019 για κατοίκους εξωτερικού.
Το γραφείο Κτηματογράφησης όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις, για την Κάλυμνο θα στεγάζεται στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και η λειτουργία του θα αρχίσει σε ενημερωτική βάση αρχικά, από τον προσεχή Σεπτέμβρη.
Τα βασικά δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης είναι :
1. Συμπληρωμένο έντυπο της Δήλωσης (μπορεί να εκτυπωθεί από τις ιστοσελίδες www. ktimatologio.gr & www.orio.gr ).
2. Αντίγραφα συμβολαίου, πιστοποιητικού μεταγραφής, ταυτότητας ή διαβατηρίου και αντίγραφο αποδεικτικού Α.Φ.Μ.
3. Aντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος, εφόσον αυτό αναφέρεται στο συμβόλαιο, ή απόσπασμα από την Υπ. Θέασης Ορθοφωτογραφιών.
4. Ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου (e-mail).
Το κόστος υποβολής της δήλωσης είναι 35ευρώ ανά κύρια ιδιοκτησία και 25 ευρώ για κάθε βοηθητικό χώρο, ενώ για αγροτικές ιδιοκτησίες ο ιδιοκτήτης καταβάλλει κατά μέγιστο τα πρώτα 2 δικαιώματα, ανεξαρτήτως του αριθμού των ιδιοκτησιών που δηλώνει.
Η υποβολή μπορεί να γίνει στο Γραφείο Κτηματογράφησης που θα λειτουργεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση) αλλά και ηλεκτρονικά στο www.ktimanet.gr. Υποβολή δήλωσης Δεν γίνεται ταχυδρομικά.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστηκε 1132 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates