Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 08:18

Επισκέψεις του Δημάρχου Καλυμνίων σε σχολικές μονάδες του νησιού μας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 11-9-2018

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής επισκέφθηκε μια σειρά από σχολικές μονάδες του νησιού μας .

 

Συγκεκριμένα παραβρέθηκε στον αγιασμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου, όπου συνομίλησε με μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, στις εγκαταστάσεις του 1ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, που θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς, τη διεύθυνση του σχολείου και το διδακτικό προσωπικό για την άριστη συνεργασία και την κατανόησή τους αναφορικά με το θέμα της έναρξης λειτουργίας της Σχολής, της προσωρινής μεταφοράς των μαθητών σε άλλες διδακτικές μονάδες καθώς και των απαραίτητων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν εν όψει των αλλαγών αυτών.
Ο κος Δήμαρχος ανέφερε ότι θα δρομολογηθεί λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας το οποίο θα παραλαμβάνει τους μικρούς μαθητές του 1ΟΥ Δημοτικού Σχολείου από σημείο που θα καθορισθεί και θα τους μεταφέρει κάθε πρωί στα σχολεία όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά– 3ο και 5ο δημοτικό πόλεως- προς διευκόλυνση των γονέων.
Στη συνέχεια ο κος Δήμαρχος επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Καλύμνου όπου ενημερώθηκε σχετικά με την μη ύπαρξη κενών σε διδακτικό προσωπικό αλλά και σε βιβλία καθώς είναι η πρώτη φορά -όπως του αναφέρθηκε- που η σχολική χρονιά αρχίζει χωρίς καθόλου κενά και ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα.
Τέλος ο κος Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Περιφ/κό Δντή Α΄βαθμιας εκπ/σης κο Ν. Ράπτη, τον Μητροπολίτη Καλύμνου κκ Παϊσιο τον επικεφαλής της ελ/νος αντ/σης κο Δ. Διακομιχάλη και τον πρόεδρο της ΑΝΕΚ κο Γ. Διαμαντή βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Τελένδου , για τον καθιερωμένο αγιασμό.
Η παρουσία του κου Δημάρχου στο Σχολείο Τελένδου έγινε προκειμένου να τονισθεί η λειτουργία του δημοτικού σχολείου σε ένα μικρό ακριτικό νησί όπως είναι η Τέλενδος και στο οποίο φέτος θα φοιτήσουν 8 μαθητές.
Η παρουσία του Δήμου της Καλύμνου αναφορικά με το Σχολείο Τελένδου είναι ουσιαστική και έμπρακτη ως προς την ενίσχυση και αναβάθμιση της λειτουργίας του καθώς ήδη έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για συνολική ανακαίνιση και αναβάθμιση τόσο του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντος χώρου.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες ύψους 135.000 ευρώ και πρόκειται να εγκριθεί εντός των ημερών.

Ο κος δήμαρχος τόνισε στους παρευρισκόμενους τον συμβολικό χαρακτήρα της παρουσίας του στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Τελένδου και υπογράμμισε ιδιαίτερα την πρόθεση της δημοτικής αρχής να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τους κατοίκους και τους μαθητές του ακριτικού μας νησιού, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη σχολική μονάδα, ένα ζωντανό κύτταρο εκπαίδευσης για την τοπική κοινωνία.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστηκε 1097 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 08:23

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates