Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 11:55

Δραστηριότητες του Δημάρχου Καλυμνίων στο πλαίσιο της παραμονής του στην Αθήνα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 22-1-2019

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής παραβρέθηκε στην κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε, στις 21/1/2019 στο ΕΒΕΑ στην Αθήνα, παρόντος και του αρμόδιο αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλου.

Η συνεδρίαση είχε ως βασικό θέμα τον συντονισμό των δράσεων για την προστασία των ιδιωτικών περιουσιών από τον κίνδυνο κατάρτισης των δασικών χαρτών, με ένταξη σε αυτούς αγροτικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι πιθανές επιπτώσεις στην περιοχή μας από την εφαρμογή του ΠΔ 32/2016, ενώ αποφασίστηκε να συσταθεί άμεσα ειδική επιτροπή που θα εκπονήσει την τελική πρόταση, η οποία θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατό.
Στη συνέχεια -και στο πλαίσιο της παραμονής του στην Αθήνα- ο κος Δήμαρχος συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κο Ανδρέα Ξανθό και το Διοικητή του ΕΚΑΒ κο Παν. Τζανετή.
Στη συνάντηση αυτή, που έγινε στις 21/01/19, συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Δωδ/σου κ. Ηλίας Καματερός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Στ. Βαρδαρός και ο Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Μαν. Τσικούρης.
Συζητήθηκαν τα θέμα της λειτουργίας Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στο νησί μας καθώς και τα πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν προκύψει από την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.
Οι λύσεις που προτάθηκαν αφορούσαν την κάλυψη των κενών με απόσπαση 3 τραυματιοφορέων- οδηγών ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Καλύμνου, εκπαίδευση- πιστοποίηση νέων οδηγών και τραυματιοφορέων στο Νοσοκομείο καθώς και την εκπαίδευση οδηγών του Δήμου, προκειμένου να συμβάλλουν στη μεταφορά ασθενών εφόσον παραστεί ανάγκη.
Συζητήθηκε δε και η προκήρυξη μόνιμων θέσεων ΕΚΑΒ για το Νοσοκομείο της Καλύμνου, ενώ καθορίστηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η επίσκεψη στην Κάλυμνο του Διοικητή του ΕΚΑΒ κ.Παν. Τζανετή καθώς και του Γ.Γ του Υπ Υγείας κ. Στ. Βαρδαρού, προκειμένου να αποτυπωθεί επακριβώς η υπάρχουσα κατάσταση και να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι περαιτέρω δράσεις.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστηκε 1209 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates