Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 09:58

Γιάννης Γαλουζής «υποψήφιοι άλλων παρατάξεων έχουν χάσει το μέτρο με τις ανακρίβειες»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 17-5-2019

«Ας προσέχουν λίγο πως ακριβώς εκφράζονται και τι λένε κάποιοι υποψήφιοι άλλων Δημοτικών Παρατάξεων, διότι θέτουν σε κίνδυνο, εκτός από τον εαυτό τους και τα ΜΜΕ» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Γιάννης Γαλουζής, ο οποίος καθημερινά, γίνεται μάρτυρας ψευδών ειδήσεων εναντίον του Δήμου και των υπηρεσιών.

Σχετικά με τις ψευδείς ή ανακριβείς δηλώσεις της υποψήφιας κ. Ευαγγελίας Μπιλλήρη σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση, ο κ. Γαλουζής διευκρίνισε τα εξής:
1. Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό για τη «χειρότερη Δημαρχία» που δεν έκανε έργα, της θυμίζω πως το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 100 χρόνων στην Κάλυμνο, είναι η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, έργο με τη σφραγίδα της Δημοτικής μας Αρχής.
2. Σε ό,τι αφορά στα ΚΕΠΑ, την πληροφορώ ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο, πήρε απόφαση για το θέμα το 2013 και μάλιστα με εισήγηση Γαλουζή για την αναγκαιότητα, παρόλα αυτά, ο τότε Δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, ΔΕΝ έκανε τίποτα. Το θέμα με το ΚΕΠΑ αποκαταστάθηκε το 2014, επί δικής μας Δημαρχίας και ήταν από τα πρώτα θέματα που προωθήσαμε, με επιστολή στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στις 06/10/14. Στη συνέχεια, στις 19/12/14, λάβαμε επιστολή από τον Υποδιοικητή ΙΚΑ κ. Διονύση Πατσούρη με απάντηση προς το αίτημά μας, πληροφορώντας μας ότι το θέμα της Καλύμνου εξετάστηκε και βρήκε θετική ανταπόκριση. Το ότι στη συνέχεια, τα καταστήματα ΙΚΑ έγιναν γραμματείες ΚΕΠΑ δεν έχει να κάνει με τις δικές μας ενέργειες, αφού χρονικά, προηγήθηκαν, καθώς προηγήθηκε και επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κα Φωτίου
3. Για τα δήθεν «αυθαίρετα έργα του Δήμου, ας μας απαντήσει η κ. Μπιλλήρη, ποιο είναι το αυθαίρετο: Η Ακαδημία, το Καρπάθειο, ο Βρεφονηπιακός; Δηλώνω κατηγορηματικά, ότι ΔΕΝ υπάρχουν αυθαίρετα και ότι όλα, τα έργα, έχουν τις νόμιμες και απαραίτητες εγκρίσεις. Αν θέλει η ίδια, είναι στη διάθεσή της όλα τα σχετικά έγγραφα.
4. Αναφορικά με την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ στην Ακαδημία, πληροφορώ μετά λύπης μου την κ. Μπιλλήρη, ότι και σε αυτό το θέμα είναι αδιάβαστη. Διότι ο κανονισμός για τις ΑΕΝ βάσει νόμου, αναφέρει ρητά, ότι οι φοιτητές, δεν πρέπει να ανήκουν στις ομάδες Ατόμων Με Ειδικές Δεξιότητες. Αυτό, οπωσδήποτε δεν είναι ρατσιστικό, αλλά το είδος της εργασίας είναι τέτοιο, που καθιστά αδύνατη τη φοίτηση των συγκεκριμένων νέων και όλοι κατανοούμε τους λόγους.
5. Το ακούσαμε κι αυτό!!! Σύμφωνα με την κ. Μπιλλήρη, «διαχειριστήκαμε χρήματα του κ. Χαλίκου, χωρίς τον έλεγχο του Επιτρόπου», επομένως μας κατηγορεί για διαχείριση μαύρου χρήματος. Επειδή τα «καθαρά χέρια» τα λέμε και τα εννοούμε και επειδή η ίδια, ψεύδεται ασύστολα, την προειδοποιούμε ότι, αν δεν ανακαλέσει, το θέμα θα πάρει τη νόμιμη οδό. Ο Δήμος δεν διαχειρίστηκε χρήματα του κ. Χαλίκου ποτέ. Ο ίδιος έκανε δωρεές σε είδος πάντα, για το κοινό καλό.
6. Σε ό,τι αφορά στα λεωφορεία, που ο κ. Χαλίκος έκανε δωρεά στην Α.Ε. του Δήμου, πάλι έγινε χωρίς εμείς να αγγίξουμε χρήματα. Έγινε μια νομιμότατη δωρεά οχημάτων και όχι χρημάτων στην Α.Ε..
7. Για τα έργα στην Ψέριμο, αυτά, έγιναν με μελέτες του Δήμου, επίβλεψη και παραλαβή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και εκτέλεση από συνεργεία του κ. Χαλίκου. Έχει κατατεθεί στις Οικονομικές Επιτροπές που απεδέχθη τη νόμιμη δωρεά.
«Οι εξάρσεις εντυπωσιασμού από μερίδα υποψηφίων, δημιουργούν ίσως «ενδιαφέρον προεκλογικό κλίμα» για μερίδα τηλεθεατών, παρασύρουν όμως τα ΜΜΕ πιθανότατα σε κατηγορίες, λόγω διασποράς ψευδών ειδήσεων. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για άγνοια εκ μέρους υποψηφίων, κάτι που επίσης δεν δικαιολογείται, όταν κανείς θέλει να λέγεται δημόσιο πρόσωπο» δήλωσε τέλος ο Δήμαρχος κ. Γαλουζής.

Διαβάστηκε 1199 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.