Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 14:26

Επιστολή του Δημάρχου με τίτλο "Διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί της Καλύμνου"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 15.04.2021

Προς:

ΔΕΗ
Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων
Κα Μπαλή Ευθυμία

Κοινση :

1. Πρόεδρο & Δ/ντα Συμβ. ΔΕΗ Κο Γεώργ. Στάσση

 2. Υπουργό Περιβ/ντος &   Ενέργειας κο Κων. Σκρέκα

3. ΜΜΕ

 

Κυρία Μπαλή 

 

Σας απευθύνομαι με μεγάλο αίσθημα αγανάκτησης καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων από συμπολίτες μας, σχετικά με τις απανωτές διακοπές ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά του νησιού μας, στις οποίες προβαίνει η Εταιρεία σας. 

Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, τόσο υγειονομικής όσο και ύφεσης οικονομικής, με δεκάδες συμπατριώτες μας να βρίσκονται εντελώς άνεργοι ή σε αναστολή εργασίας, με ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, που προσπαθούν αγωνιωδώς να επιβιώσουν σε αυτό το ζοφερό τοπίο,  είναι εξαιρετικά απογοητευτικό η Εταιρεία σας να επιδεικνύει τέτοια κοινωνική αναλγησία και σκληρότητα και να διακόπτει την ηλεκτροδότηση στα νοικοκυριά τους στερώντας τους ένα βασικό αγαθό όπως είναι το ρεύμα . 

Κυρία Μπαλή, η Κάλυμνος βρίσκεται ήδη για όγδοη εβδομάδα σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου- βαθύ κόκκινο σε σχέση με την εξάπλωση της πανδημίας covid 19, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο αναστολής κάθε οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.  

Επιπλέον -όπως ασφαλώς γνωρίζετε- η εκπαιδευτική διαδικασία εκτός των τάξεων του Λυκείου διεξάγεται κατ΄ αποκλειστικότητα μέσω τηλε-εκπαίδευσης, γεγονός που αν μη τι άλλο καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη ηλεκτροδότησης, προκειμένου οι μαθητές του νησιού μας να έχουν -κατά το δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες- ισότιμη πρόσβαση στη γνώση.  

Ως εκ τούτου παρακαλώ να αναθεωρήσετε την πολιτική διακοπών ηλεκτροδότησης της Εταιρείας σας, υπό αυτές τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για τον τόπο μας και να επιδείξετε το ευαίσθητο κοινωνικά  πρόσωπο, που αρμόζει σε μια Ελληνική Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας. 

Με εκτίμηση

 

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων

Δημήτριος Διακομιχάλης

 

Διαβάστηκε 593 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 14:31