Κάλυμνος, 3-8-2020

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Καλυμνίων, ενημερώνει ότι:
1. Η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλύμνου μέχρι σήμερα είναι σύμφωνη με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τα πρωτόκολλα των αρμοδίων αρχών.
2. Η χρήση του Κολυμβητηρίου γίνεται πάντα με πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με τις διοικήσεις και τους προπονητές και των δύο Κολυμβητικών Συλλόγων και δεν υπάρχει έως σήμερα κανένα πρόβλημα.
3. Κανένας χρήστης του Κολυμβητηρίου δεν έχει νοσήσει μέχρι σήμερα με covid 19.
4. Διαβεβαιώνουμε όλους τους δημότες μας ότι με την προσπάθεια όλων το Κολυμβητήριο της Καλύμνου είναι, ίσως, ο πιο ασφαλής χώρος άθλησης.
5. Τέλος παρακολουθώντας τις εξελίξεις της πανδημίας σε πανελλήνιο επίπεδο των τελευταίων ημερών δηλώνουμε ότι, εναρμονιζόμενοι με τις αποφάσεις και τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου, το Κολυμβητήριο και όλα τα κλειστά γήπεδα – γυμναστήρια του Δήμου θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας μέχρι νεοτέρας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού
Γιαννικουρης Νικήτας

Το έντυπο φυλλαδιο για το Πολιτιστικό καλοκαίρι 2020 μπορείτε να το βρείτε στο Δημαρχείο, στο Κέντρο Πολιτισμού (ισόγειο Πνευματικού Κέντρου) και στο Γραφείο Τουρισμού!

Ανακοινώνουμε την ακύρωση της προγραμματισμένης για Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Θέατρο Χώρας θεατρικής παράστασης "΄σκηνές από ένα γάμο"υπαιτιότητι
του αθηναϊκού θιάσου που ανέβαλε την περιοδεία του.

Επιτροπή Πολιτισμού

Κάλυμνος, 21-7-2020

Συνάντηση εργασίας είχε χθες ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Δημ. Διακομιχάλης με τον κο Μιχ. Κρασσά Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, στην οποία υπάγεται ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Καλύμνου διοικητικά και λειτουργικά.
Η συνάντηση περιστράφηκε σε θέματα οργανωτικά, που αφορούν την προετοιμασία και τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών -εν όψει της θερινής περιόδου- καθώς και σε θέματα πολιτικής προστασίας γενικότερα.
Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας σε μόνιμη βάση πυροσβεστικού κλιμακίου στελεχωμένου από μόνιμους επαγγελματίες πυροσβέστες, για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.
Τέλος ανακοινώνεται, ότι οι εννέα εποχικοί πυροσβέστες που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο νησί μας, θα συνεχίσουν να υπηρετούν στον Πυροσβεστικό Σταθμό της Καλύμνου για τα επόμενα πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Από το Γραφείο Δημάρχου
& Επικοινωνίας

Κάλυμνος, 21-7-2020

Έφθασε χθες στην Κάλυμνο κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αποτελούμενο από 2 κινητές μονάδες, έχοντας ως επικεφαλής τον πνευμονολόγο κο Λάμπου Αθανάσιο, για τη διενέργεια ελέγχων όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού Covid 19.
Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλυμνίων κο Δημ. Διακομιχάλη προκειμένου να γίνει η απαραίτητη ενημέρωση και να διευκρινισθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του κλιμακίου στην Κάλυμνο.
Από τον κο Δήμαρχο ζητήθηκε παρέμβαση προκειμένου να παραχωρηθεί ο χώρος του Δημοτικού Ιατρείου Πανόρμου για την εγκατάσταση του εξοπλισμού καθώς και η παραχώρηση κάποιου διαθέσιμου χώρου στην Πόθια.
Το κλιμάκιο θα παραμείνει για τους απαραίτητους ελέγχους στην Κάλυμνο συνολικά για έξι μήνες .

Από το Γραφείο Δημάρχου
& Επικοινωνίας

Κάλυμνος, 17-7-2020

Καλείστε να συμμετέχετε στη δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς, την 20η του μηνός Ιουλίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα έναρξης της συνεδρίασης 17:30, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με:
α) το άρθρο 184 του Ν. 4635/2019
β) το άρθρο 10 της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)
γ) τις με Α.Π. 13818/13-03-2020 & 20930/31-03-2020 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ.
1. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ»
2. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΠΑΘΕΙΟ»

Η σύγκληση της ως άνω συνεδρίασης, συνιστά κατεπείγουσα περίπτωση και η πρόσκληση δύναται να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί και την ημέρα της συνεδριάσεως, διότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να προβεί άμεσα σε λήψη απόφασης για την έγκριση των δύο ανωτέρω αιτημάτων παράτασης προθεσμίας περαίωσης των έργων «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ» & «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΠΑΘΕΙΟ», δεχόμενο τις αιτιάσεις της αναδόχου εταιρείας περί μη αποκλειστικής υπαιτιότητας μη εκτέλεσης αυτών για λόγους ανωτέρας βίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωσή τους και να χρησιμοποιηθούν ενόψει του προσεχούς σχολικού έτους.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γαβαλάς Νικόλαος

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 13:14

Ευχαριστήρια επιστολή προς ΑΡΓΩ ΑΕ

Πατήστε στο συνημμένο αρχείο.

Σελίδα 1 από 91
BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates