Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 29/5/2020 έως και 8/6/2020 ( έως τις 15:00-κλείσιμο πρωτοκόλλου)

Πατήστε στα συνημμένα αρχεία.

Κάλυμνος, 11-5-2020

Με μεγάλη χαρά, διαπιστώσαμε πως συνεχίστηκαν και αυτή την βδομάδα που μας πέρασε, πολλές εθελοντικές δράσεις των παιδιών της Καλύμνου. Των δικών μας παιδιών!

Τα παιδιά επιχείρησαν σε:

Άγιο Παντελεήμωνα, σε δυο σκέλη (καθαρισμός δρόμων, χαράδρας)
Πατέλλα – Λινάρια (Καθαρισμός, κλάδεμα, αποψίλωση, ασβέστωμα).
Παραλία Αργινωντών (Παράκτιος όσο και υποβρύχιος καθαρισμός).

Τα αποτελέσματα κάθε καινούριας δράσης, είναι εντυπωσιακά.
Συνάμα όμως μας προβληματίζουν πολύ. Επιτέλους, δεν μπορεί οι λίγοι γνωστοί άγνωστοι να ρυπαίνουν το φυσικό και αστικό περιβάλλον του νησιού μας, εις βάρος όλων των υπολοίπων συνδημοτών μας.

Με την βοήθεια αυτών των παιδιών και επενδύοντας πάνω τους, θα χαράξουμε μια καινούρια ρότα. Αυτή της οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Καλύμνου, για μια ακόμη φορά, στάθηκε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, λειτουργώντας υποστηρικτικά όπου απαιτείται, ώστε να διευκολύνεται το έργο τους.

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να σας πούμε!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Κάλυμνος, 11-5-2020

Καλείστε να συμμετέχετε στη δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς, την 12η του μηνός Μαΐου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης της συνεδρίασης 14:00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο συνημμένο θέμα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με:
α) το άρθρο 184 του Ν. 4635/2019
β) το άρθρο 10 της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)
γ) τις με Α.Π. 13818/13-03-2020 & 20930/31-03-2020 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ.


1. Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Π/Υ- Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Καλυμνίων οικ. έτους 2020

Η σύγκληση της ως άνω συνεδρίασης, συνιστά κατεπείγουσα περίπτωση και η πρόσκληση δύναται να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί και την ημέρα της συνεδριάσεως διότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να προβεί άμεσα σε λήψη απόφασης για την αυξομείωση ποσών σε κωδικούς του προϋπολογισμού, προκειμένου ο Δήμος να προβεί στην αγορά οχήματος για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας για προληπτικούς λόγους αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοιού COVID-19.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γαβαλάς Νικόλαος

Συνημμένα:
1. Οδηγίες για την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κάλυμνος, 8-5-2020

Aποχαιρετάμε σήμερα τον αγαπημένο φίλο του νησιού μας, το γιατρό εκατοντάδων συμπατριωτών μας, τον καθηγητή, πρώην υπουργό και βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινό.

Τον άνθρωπο που ήταν κοντά σε όποιον τον είχε ανάγκη .

Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας , αφού πάλεψε με τον κορονοϊό τόσες μέρες.
Κέρδισες τόσες μάχες φίλε μας, αλλά έχασες την πιο σημαντική.
Θα σε θυμόμαστε πάντα .
Καλό σου ταξίδι.

Δημήτρης Διακομιχάλης
Δήμαρχος

Κάλυμνος, 4-5-2020

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 10 της ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης και δήλωσης των τετραγωνικών μέτρων όλων των ακινήτων στους δήμους μέχρι 30.6.2020.
Πιο συγκεκριμένα, θεσπίστηκε η ακόλουθη διάταξη:«4. Η προθεσμία της παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 4647/2019 (Α’ 204) παρατείνεται από τη λήξη της έως τις 30.6.2020». Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες και των ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ και των ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ακινήτων , κτίσματα (εντός & εκτός οικισμού ), και οικόπεδα, λωρίδες γης, αγροτεμάχια κ.λ.π. ( εντός οικισμού) , να δηλώσουν τα τ.μ. αυτών, μέχρι 30.6.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή δηλώσεων .
Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας –ΤΑΠ καθώς και τα λοιπά τέλη και φόροι των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου, θα υπολογίζονται και θα χρεώνονται ΜΟΝΟ από την 1.1.2020 χωρίς πρόστιμο .

Διευκρινίζεται ότι:
Α. Όσοι από τους πολίτες έχουν ήδη προσέλθει στον Δήμο και έχουν αφήσει α
ντίγραφα των Ε9 τους, για την Δήλωση διαφοράς των τ.μ. των Ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους , ΔΕΝ χρειάζεται να προσέλθουν ξανά.
( Τα στοιχεία για τα Οικόπεδα, θα ληφθούν υπηρεσιακά σύμφωνα με τα Ε9, τα οποία μας έχουν ήδη προσκομιστεί).
Β. Όσοι από τους πολίτες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ καθόλου στον Δήμο για την Δήλωση των τ.μ. των Ηλεκτροδοτούμενων και Μη Ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων

και λοιπών ακινήτων τους, καλούνται να δηλώσουν αυτά μέχρι τις 30.06.2020 , με έναν από τους παρακάτω τρόπους για την αποφυγή συνωστισμού και προστασίας του πολίτη από την πανδημία.

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ:
1. Μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Δήλωσης Ακινήτων της ΚΕΔΕ σε μία από Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις : ypes.gr, mindigital.gr, kedke.gr, gsis.gr, kalymnos.gov.gr)
2. Με αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στα
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
3. Σε Φάκελο Αλληλογραφίας , ο οποίος ή θα αποστέλλετε στον Δήμο ταχυδρομικώς, ή θα τοποθετείται στο «Ειδικό» κουτί το οποίο θα βρίσκεται στην είσοδο του Δήμου, ειδικά για τον σκοπό αυτό καθημερινά από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. .

ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ Τ.Μ ΕΙΝΑΙ:
Oνοματεπώνυμο , Διεύθυνση και Τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του ακινήτου καθώς και

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ Τ.Μ. ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ
- Δήλωση Ε9 του ιδιοκτήτη (Στο Ε9 να αναγράφονται οι παροχές ρεύματος )
- Αντίγραφο Λογαριασμού ρεύματος

ΓΙΑ ΤΑ Τ.Μ. ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ
- Δήλωση Ε9 του ιδιοκτήτη
- Υπεύθυνη Δήλωση ( Το ακίνητο ιδιοκτησίας μου στην περιοχή …..τ.μ. …. είναι Μη Ηλεκτροδοτούμενο κατά την τελευταία 5ετία )
ΓΙΑ ΤΑ Τ.Μ. ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ - ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ- ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ, κ.λ.π. (Τα ΕΚΤΟΣ οικισμού οικόπεδα , αγροτεμάχια κ.α. , δεν υπάγονται σε Τέλος ΤΑΠ)
- Δήλωση Ε9 του ιδιοκτήτη

Για την όποια διευκρίνιση, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Εσόδων 22433-60140 & 22433-60139

Η Προϊσταμένη
Τμήματος Εσόδων Περιουσίας & Ταμείου

Βάλλα Άννα

Κάλυμνος, 4-5-2020

Έχοντας υπόψη τις κείμενες διατάξεις και σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 29/ 7-4-2020, οι επιχειρήσεις οι οποίες εξαιτίας του κορωνοϊού COVID-19 είχαν υποχρεωθεί σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 37 της ΠΝΠ 20/3/2020 (ΦΕΚ 68 Α) να διακόψουν την λειτουργία τους ή βρίσκονται ακόμα σε αναστολή, με σχετικό αίτημα τους και καταθέτοντας :

1. Αίτημα με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΑΦΜ, ΑΡ.ΠΑΡΟΧΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ) και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η επιχείρηση
ήταν σε αναστολή λειτουργίας ή συνεχίζει να είναι σε αναστολή σύμφωνα με
τις οδηγίες της Κυβέρνησης.
2. Την Αίτηση Αναστολής της Επιχείρησης ή έγγραφο από ΕΡΓΑΝΗ για την
διακοπή.
3. Την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση από το TAXIS για τους ΚΑΔ της επιχείρησης.

Καλούνται να αιτηθούν την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας για το χρονικό διάστημα από 20-3-2020 και για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.
Ήδη λαμβάνεται υπόψη ότι για τα τουριστικά καταλύματα 12μηνης διάρκειας και σύμφωνα με τις οδηγίες της υπ’ αρ. 18152/14.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020» (Β’ 857), παρατείνεται έως και τις 31.5.2020 και αναμένονται και οι σχετικές οδηγίες και για τα εποχικής λειτουργίας καταλύματα τα οποία συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά.
Η απαλλαγή θα λειτουργήσει συμψηφιστικά αυτοδικαίως με μελλοντικές απαιτήσεις τελών στους αμέσως επόμενους μήνες για το χρονικό διάστημα το οποίο έχει ήδη παρέλθει και για τα ποσά που έχουν καταβληθεί εντός του χρονικού διαστήματος της απαλλαγής .
Σε περίπτωση που υπάρξει νεότερη παράταση αναστολής λειτουργίας ή επαναλειτουργία της επιχείρησης δηλ. παύση της αναστολής λειτουργίας, θα πρέπει με σχετικό αίτημα ή τηλεφωνικώς, να μας το γνωρίσετε άμεσα.
Το δικαίωμα απαλλαγής από τα Τέλη, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ πέραν του διαστήματος που ισχύουν οι περιορισμοί αλλά αυστηρά για το διάστημα αυτό και όχι πέραν του 3μήνου ή 6μήνου .

Τα αιτήματα με τα σχετικά έγγραφα ως συνημμένα, μπορούν να υποβάλλονται στα Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την όποια διευκρίνιση, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Εσόδων 22433-60140 & 22433-60139
Οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονται αναρτημένες και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου : kalymnos.gov.gr.


Η Προϊσταμένη
Τμήματος Εσόδων Περιουσίας & Ταμείου

Βάλλα Άννα

Κάλυμνος, 4-5-2020

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς, την 8η του μηνός Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα έναρξης της συνεδρίασης 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με:
α) το άρθρο 184 του Ν. 4635/2019
β) το άρθρο 10 της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)
γ) τις με Α.Π. 13818/13-03-2020 & 20930/31-03-2020 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ.

1. Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Π/Υ- Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Καλυμνίων οικ. έτους 2020
2. Εξέταση αιτήματος αναδόχου για χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ»
3. Μίσθωση ακινήτου στο Βαθύ Καλύμνου για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών
4. Εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων στην πρόσοψη της Δημοτικής Αγοράς
5. Αποδοχή χρηματοδότησης έκτακτης κατανομής ποσού 3.000€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020 προς κάλυψη αναγκών αναφορικά με την προστασία αδέσποτων μικρών ζώων
6. Εξέταση αιτήματος Κλήμη Ευσταθίου για διαπλάτυνση δρόμου στην περιοχή Ανάσταση
7. Εξέταση αιτήματος της Ιρλανδικής εταιρείας παραγωγής TAG Films DAC για αεροκινηματογράφηση ντοκιμαντέρ σρτο νησί της Καλύμνου
8. Αντικατάσταση Αντιπροέδρου και μέλους της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γαβαλάς Νικόλαος

Συνημμένα:
1. Οδηγίες για την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κάλυμνος, 4-5-2020

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλα τα μέλη Εθελοντικών Δράσεων που επιχειρούν τον τελευταίο καιρό στο Νησί μας.
Η ομάδα του Παναγιώτη Βούρου, του Μιχάλη Καλογεράκη, καθώς και του Μιχάλη Γλυνάτση προέβησαν σε καθαρισμούς και ευπρεπισμό διαφόρων χώρων σε όλο το ανάπτυγμα της Καλύμνου μας.
Τέτοιες πρωτοβουλίες, βοηθούν σημαντικά τις προσπάθειες του Δήμου Καλύμνου και ειδικότερα της Υπηρεσίας Καθαριότητας της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας, για να διατηρηθεί καθαρό το φυσικό και αστικό περιβάλλον και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο εσάς καθώς και όλους εκείνους οι οποίοι συμμετέχουν και βοηθούν σε τέτοιες δράσεις με κάθε μέσο, στερούμενοι του προσωπικού τους χρόνου.
Το φιλότιμο, το μεράκι και η ανιδιοτελής διάθεση προσφοράς είναι πραγματικά πολύτιμη και έχει ξεκάθαρη αποτύπωση στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Τα ευρήματα τέτοιων πρωτοβουλιών πρέπει να μας προβληματίσουν έντονα, γιατί αντικατοπτρίζουν το πώς μερικοί συνδημότες μας αντιλαμβάνονται τον Δημοτικό χώρο.
Μαζί θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις κακές νοοτροπίες και να δώσουμε τη μάχη χέρι χέρι ώστε το πανέμορφο νησί μας να επανακτήσει τη λάμψη του.
Ο Δήμος Καλύμνου, στηρίζει έμπρακτα αυτές τις προσπάθειες παρέχοντας διάφορα υλικά που είναι απαραίτητα για την επιτυχή πραγματοποίηση τους, όπως γάντια, σακούλες απορριμμάτων καθώς και απορριμματοφόρα τα οποία με σχετική εντολή της Υπηρεσίας επεμβαίνουν αμέσως μετά την κάθε δράση ώστε ο χώρο να είναι άμεσα καθαρός.
Υπεύθυνος, κατόπιν εντολής μου, για την συνεννόηση όλων των Εθελοντικών ομάδων με τον Δήμο Καλύμνου, ορίζεται ο Μικές Ζηρούνης, ο οποίος θα ενημερώνεται έγκαιρα και σίγουρα 5 ημέρες πριν από κάθε δράση ώστε να μπορεί η υπηρεσία να παρέχει τα απαιτούμενα υλικά.
Εύχομαι επιτυχίες στο έργο σας, να αναδεικνύετε με την δράση σας, την καλή πλευρά των ανθρώπων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Σελίδα 1 από 88
BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates