Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 14:04

Σύσκεψη με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων κου Ν. Χαρδαλιά Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 20.05.2021

Σήμερα Πέμπτη 20/5/2021 ο Δήμαρχος Καλύμνου κος Δ. Διακομιχάλης συ6μμετείχε σε σύσκεψη, που έλαβε χώρα στο χώρο του Επαρχείου Καλύμνου με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων κου Ν. Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Έπαρχος κος Εμμ. Μουσελλής, ο Γενικός Γραμμ. του Υπ. Υγείας κος Ιω. Κοτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Ν. Παπαευσταθίου, ο διοικητής της 2ηςΥΠΕ κος Χρ. Ροϊλός (οι οποίοι συνόδευσαν τον κο Χαρδαλιά) ο διοικητής του Α.Τ. Καλύμνου, ο Λιμενάρχης, ο Αερολιμενάρχης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου κος Βασ. Στασινόπουλος και η κα Ευ. Μπιλλήρη ως μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, καθώς και ο κος Αγγ. Καλαθιανάκης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε η τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την επιδημιολογική επιβάρυνση του νησιού καθώς και το επιχειρησιακό μέρος της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ο κος Υπουργός τόνισε, ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Κάλυμνο δεν είναι αρνητική, και υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα αλλά και η πρόθεση της Πολιτικής προστασίας, να γίνει άρση του καθολικού λοκ-ντάουν την προσεχή Δευτέρα, εφόσον τα καθημερινά ενεργά κρούσματα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Επέστησε ωστόσο την προσοχή σε όλους για την ανάγκη εντατικού ελέγχου της τήρησης των μέτρων από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και περιορισμού των εστιών αναμετάδοσης του ιού, έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε σε επιπλέον επιβάρυνση της κατάστασης και σε συνεχόμενα λοκντάουν.

Επεσήμανε δε την ανάγκη να προστρέξουν ιδιαίτερα οι νέοι να εμβολιαστούν, στις επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές, που έχουν ανοίξει στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, ούτως ώστε να κτιστεί το συντομότερο δυνατόν, το τείχος ανοσίας του πληθυσμού.

Ο κος Δήμαρχος στην εισήγησή του προς τον κο Υπουργό ζήτησε την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου καθώς και την παροχή επιπλέον υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση των πολλών εισροών με covid.

Επίσης ζήτησε και έλαβε τη δέσμευση του προέδρου του ΕΚΑΒ για ένα επιπλέον ασθενοφόρο, το οποίο θα φθάσει στο νησί την 1η Ιουνίου και θα εξυπηρετεί το νοσοκομείο της Καλύμνου.

Όσον αφορά δε την παροχή στήριξης στο γενικότερο πληθυσμό του νησιού, ο κος Δήμαρχος ζήτησε από τον κο Ν. Χαρδαλιά την έμπρακτη στήριξη των επαγγελματιών της Καλύμνου, οι οποίοι έχουν πληγεί οικονομικά από την όλη κατάσταση, και εξέφρασε το δίκαιο αίτημα γονέων και μαθητών της 3ης Λυκείου- υποψηφίων στις Πανελλαδικές, για την παροχή ειδικών ευνοϊκών ρυθμίσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν σε περιπτώσεις ειδικών συνθηκών έκτακτης ανάγκης. 

Κλείνοντας, ο κος Δήμαρχος προσέφερε στον κο Υπουργό, στον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, αναμνηστικά δώρα.

Αύριο  Παρασκευή 21/5/2021 ο κος Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τους ειδικούς ιατρούς-λοιμωξιολόγους, που ήδη βρίσκονται στο νησί, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να δώσουν περαιτέρω ιατρικές κατευθύνσεις.

(Συνημμένα σας αποστέλλουμε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του κου Ν. Χαρδαλιά και τη σύσκεψη που ακολούθησε .)

  Από το Γραφείο Δημάρχου

  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Διαβάστηκε 568 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 14:15
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόβλημα αποκομιδής απορριμμάτων »

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates