• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Καλυμνίων»
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 12:59

Υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Καλυμνίων» Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Δήμος Καλυμνίων υπέβαλλε την πρόταση του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Καλυμνίων», συνολικού προϋπολογισμού 449.831,20€

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων για την ενίσχυση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Καλύμνιων. Το έργο θα συντελέσει σημαντικά στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του Δήμου μας, για την μετάβαση του σε μία «Έξυπνη Πόλη», εξασφαλίζοντας στους κατοίκους υψηλό βιοτικό επίπεδο, κοινωνική συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και στους επισκέπτες ποιοτική διαμονή.

Η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

Δημιουργία ενός σημείου κεντρικής πληροφόρησης και επικοινωνίας των τοπικών επιχειρήσεων με τον Δήμο, όπου καταγράφεται η εικόνα των επιχειρήσεων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Με την υλοποίηση της δράσης επιδιώκεται η αύξηση της επισκεψιμότητας, η τόνωση της μικρομεσαίας επιχείρησης και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών με σκοπό την ολοκληρωμένη λύση ψηφιακής αρχειοθέτησης του μεγάλου όγκου των αρχείων που διακινούνται καθημερινά για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και αυτές της εξυπηρέτησης των πολιτών.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Εγκατάσταση συστήματος διασύνδεσης λαμπτήρων νέας τεχνολογίας σε υπολογιστικό κέντρο διαχείρισης με σκοπό την ανάπτυξη ενός σύγχρονου δικτύου οδοφωτισμού, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, διαχείρισης, εύρεσης βλαβών και προγραμματισμού δράσεων και ενεργειών.

ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Οι έξυπνες στάσεις λεωφορείων έχουν ως στόχο την προστασία και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Θα διαθέτουν πλήρη προστασία από έντονες καιρικές συνθήκες, θα προσφέρουν την δυνατότητα καθισμάτων, θα διαθέτουν φωτισμό καθώς και τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών. Επιπλέον, οι στάσεις θα είναι ενεργειακά αυτόνομες καθώς θα διαθέτουν φωτοβολταϊκά πάνελ.

ΕΞΥΠΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ

Το σύστημα των έξυπνων διαβάσεων θα εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των πεζών στην περιοχή παρέμβασης μέσα από την αυτόματη αναγνώριση παρουσίας πεζών και αυτόματης φωτεινής σήμανσης.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Το σύστημα έξυπνων συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων έχει ως στόχο τον έλεγχο αλλά και την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων καθώς και την μείωση του γενικότερου ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου στο περιβάλλον.

Γραφείο Δημάρχου

 

 

Διαβάστηκε 157 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 13:02

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates