Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 11:08

Σχετικά με την ανακοίνωση του κυρίου Μαστροκούκου για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 6-2-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε πολύ μεγάλη «αγωνία» έσπευσε ο κος Γ. Μαστροκούκος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κάλυμνος-ενότητα-αναγέννηση» να ανακοινώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την απουσία του Δήμου Καλυμνίων από τους πίνακες που αφορούν το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Θα ήταν προτιμότερο -προτού σπεύσει- να διάβαζε με μεγαλύτερη προσοχή το σχετικό ΦΕΚ 165/23-1-2015 καθώς και την ΚΥΑ με α.π. 97241/16-1-2015 την οποία επικαλείται,

.

όπου αναφέρεται ρητά στην «κατάρτιση νέου πίνακα με υπηρεσίες του Κράτους, Ο.Τ.Α., ΝΠΔΔ κτλ που έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν άτομα για να παράσχουν κοινωφελή εργασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα, και του Άρθρου 64 του Σωφρονιστικού Κώδικα». 

Κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά την μετατροπή των περιοριστικών της ελευθερίας ποινών, σε κοινωφελή εργασία παρεχόμενη από άτομα που έχουν προηγουμένως καταδικαστεί σε φυλάκιση και μέσω των αναφερόμενων άρθρων του Ποινικού και Σωφρονιστικού Κώδικα, καθορίζονται οι ειδικές προϋποθέσεις που διέπουν τη λειτουργία αυτού του προγράμματος. 

Δεν αφορά λοιπόν σε καμία περίπτωση το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για το οποίο  έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις ως Δήμος,  έχουμε λάβει την τελική έγκριση για 29 θέσεις και βρισκόμαστε εν αναμονή της κατάρτισης του τελικού πίνακα. Όπως δε, διαβεβαίωσε ρητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Γ. Πατούλης σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο κο Ιω. Γαλουζή, το πρόγραμμα θα εκτελεστεί κανονικά όπως προβλέπεται.

Περισσότερη ψυχραιμία από εδώ και στο εξής, μεγαλύτερη προσοχή στην ανάγνωση και περισσότερη ευθύνη στην ενημέρωση προς τους συμπολίτες μας, έχουμε να συστήσουμε στον κο Γ. Μαστροκούκο και την παράταξή του. Γιατί ασφαλώς δεν θα θέλαμε να δεχθούμε ότι παραπληροφορεί εσκεμμένα με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων .

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Διαβάστηκε 1615 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 12:06

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates