Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 08:55

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 3-4-2020

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς, την 7η του μηνός Απριλίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης της συνεδρίασης 17:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με:
α) το άρθρο 184 του Ν. 4635/2019
β) το άρθρο 10 της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)
γ) τις με Α.Π. 13818/13-03-2020 & 20930/31-03-2020 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ.

1. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού) καθώς και τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, για τις επιχειρήσεις του Δήμου Καλυμνίων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19
2. Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης ΟΠΔ του Δήμου Καλυμνίων και ΝΠΔΔ αυτού οικ. έτους 2020
3. Αποδοχή χρηματοδότησης έκτακτης κατανομής ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020 στους Δήμους της χώρας, προς κάλυψη των αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19
4. Ανανέωση παραχώρησης οχημάτων Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου με σύμβαση χρησιδανείου σε Ο.Τ.Α. Νομού Δωδεκανήσου
5. Εξέταση αιτήματος Κλήμη Ευσταθίου για διαπλάτυνση δρόμου στην περιοχή Ανάσταση
6. Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού μέλους για τη συμμετοχή του στη Γ.Σ. της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΑΙΓΑΙΙΣ» και τον διακριτικό τίτλο «Δ.Δ.Α.Δ. - ΑΙΓΑΙΙΣ»
7. Λήψη απόφασης για τη δημοπράτηση αστικού ακινήτου στη Δημοτική Αγορά
8. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 22/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ με θέμα: «Μείωση τελών αποχέτευσης»
9. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Παιδικός – Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Καλυμνίων – ΜΑΝΑ – Ιωάννα Καρπάθιου»


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γαβαλάς Νικόλαος

Συνημμένα:
1. Οδηγίες για την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣH ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1) Για τη δια περιφοράς λήψη απόφασης απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των μελών του συλλογικού οργάνου (Δημοτικό Συμβούλιο).
2) Εκδίδεται η πρόσκληση συνεδρίασης με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που αποστέλλεται στα μέλη τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση.
3) Μαζί με την πρόσκληση αποστέλλονται οι εισηγήσεις των θεμάτων για τα οποία θα ληφθεί απόφαση.
4) Τα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη έχουν δικαίωμα να αποστείλουν με email την ψήφο τους επί κάθε θέματος που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, το αργότερο μέχρι δύο (2) ώρες μετά την ώρα σύγκλησης της Οικονομικής Επιτροπής, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση. Η ψήφος του κάθε μέλους (ναι, όχι, λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο email της γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ήτοι: α) στο email του γραμματέα κ. Κουνενάκη Νικολάου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στο β) γενικό email του Δήμου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Εναλλακτικά δίνεται η δυνατότητα στα μέλη εντός του ίδιου ως άνω χρονικού διαστήματος, να ενημερώνουν για την ψήφο τους τον Πρόεδρο ή τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεομοιοτυπία (fax) στο 22433 60123-133, καθώς και με οποιοδήποτε μεταβιβαζόμενο τρόπο.
5) Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, δηλαδή μέχρι την πάροδο δύο (2) ωρών από την ώρα σύγκλησης της συνεδρίασης, όπως αυτή αναγράφεται στην κάθε πρόσκληση. Τα μέλη που δεν θα αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντα).
6) Είναι προφανές ότι στις δια περιφοράς συνεδριάσεις, τα στάδια της συζήτησης, πρωτολογίας και δευτερολογίας παραλείπονται, αφού η συνεδρίαση δεν γίνεται με τη συνήθη διαδικασία και δεν υπάρχει φυσική παρουσία.
7) Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου (Δημοτικό Συμβούλιο) στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Εξάλλου, για τις συγκεκριμένες αποφάσεις τα μέλη θα λάβουν γνώση μέσω της ανάρτησής τους στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Διαβάστηκε 826 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.