• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου για το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 11:12

Έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου για το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 2-4-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε χθες 1η Απριλίου 2015, στην Αθήνα με μοναδικό θέμα  την προάσπιση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συμμετείχε ο δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής, ως μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.

.

Ο κος δήμαρχος, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε την αναγκαιότητα διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, καθώς οποιαδήποτε  μεθόδευση για κατάργησή τους, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγική δραστηριότητα των νησιών, και κατ΄ επέκταση εθνική οικονομική καταστροφή.

Σημείωσε ακόμα, πως η θάλασσα του Αιγαίου θα πρέπει να ενώνει τα νησιά, χωρίς διαχωρισμούς και απηύθυνε ταυτόχρονα ένα μήνυμα ενωτικό προς την Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι τόσο οι δημοτικές αρχές, όσο και οι κάτοικοι των νησιών της Περιφέρειάς μας, απαιτούν σεβασμό προς τα κεκτημένα δικαιώματά τους  και δεν έχουν σκοπό να απεμπολήσουν κανένα από αυτά.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι η συνάντηση αυτή, είχε ένα χαραχτήρα προληπτικό εν όψει των όποιων ενδεχόμενων σχεδιασμών της Κυβέρνησης, κάτι που -όπως προκύπτει και από την ιατρική πρακτική- καθίσταται σε πολλές περιπτώσεις πιο αποτελεσματικό από την εκ των υστέρων θεραπεία του προβλήματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, εκδόθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, ομόφωνο ψήφισμα και αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί με σχετική επιστολή, στον Πρωθυπουργό της χώρας κο Αλέξη Τσίπρα. 

Το ψήφισμα καταλήγει, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι των διαβουλεύσεων κάθε σκέψη ή πρόταση για παρέμβαση στο ισχύον καθεστώς ΦΠΑ και να στραφεί στην άρση των δυσμενών συνθηκών, που έχουν φέρει τα νησιά σε μειονεκτική θέση έναντι της ηπειρωτικής χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

 

Διαβάστηκε 1567 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 12:03

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates