Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 14:15

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 24-7-2015

Σύσκεψη με θέμα την ανταλλαγή απόψεων και λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου, το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στο νησί μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24/7/2015 στο δημοτικό κατάστημα.

.

 

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος κος Ιω. Γαλουζής, παρευρέθηκαν και πήραν μέρος, ο Έπαρχος Καλύμνου, ο Διοικητής της Αστυνομίας, ο Λιμενάρχης Καλύμνου, εκπρόσωπος του Σωματείου Εμπόρων Καλύμνου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Ρήγας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του τμήματος Εμπορείου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός και στοχευμένη δράση των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ούτως ώστε να αντιμετωπισθεί συνολικά το φαινόμενο, με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό. 

Ο κος δήμαρχος στην εισήγησή του σημείωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συμβάλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εμπορικής δραστηριότητας στο νησί μας και προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη καθορισθεί από την αρμόδια δημοτική επιτροπή, συγκεκριμένες θέσεις στάσιμου εμπορείου για τους μικροπωλητές που κατέχουν νόμιμη άδεια. 

Επιπλέον, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η δημοτική αρχή με τη συμβολή της δημοτικής αστυνομίας, η οποία έχει πλέον ενεργοποιηθεί και έχει λάβει τις σχετικές οδηγίες, προβαίνει ήδη καθημερινά σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Στη σύσκεψη καθορίσθηκαν συγκεκριμένες ομάδες, αποτελούμενες από υπαλλήλους όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, οι οποίες θα διενεργούν από δω και στο εξής, τους σχετικούς ελέγχους.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Διαβάστηκε 1522 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 13:57

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates